Predsednik Türk odlikoval Ekologe brez meja

Predsednik republike, dr. Danilo Türk, je organiziral posvet o nadaljevanju aktivnosti, ki so se letošnje leto pričele s projektom Očistimo Slovenijo v enem dnevu, pri katerem je sodelovalo tudi naše društvo. V posvetu so sodelovali organizatorji projekta, društvo Ekologi brez meja, ki jih je ob tej priložnosti predsednik tudi odlikoval z Redom za zasluge.

Predsednik je na posvetu izpostavil, da je akcija pokazal model mobilizacije civilne družbe, ki se je pokazal tudi ob nedavnih poplavah, ki so prizadele Slovenijo. Dodal je tudi, da je potrebno preveriti, kako dolgo bo trajal učinek akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu ter določiti ustrezno strategijo ravnanja z odpadki za prihodnost.

V akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu smo, kot rečeno, sodelovali tudi člani društva Planet Zemlja, ki smo prevzeli organizacijo tega dogodka v občini Vodice. Prepričani smo, da je šlo za izjemno akcijo, ki jo je treba ponoviti, hkrati pa izkoristiti kot priložnost za osveščanje ljudi in preprečevanje odlaganja odpadkov na mestih, ki niso temu namenjena.