Ta teden v ospredju regije, mesta in občine

okolju-prijazna-obcina-11-150x1501 Ta teden v ospredju regije, mesta in občineV ponedeljek so se v Bruslju pričeli osmi dnevi odprtih vrat evropskega tedna regij in mest. Letos so dnevi potekali pod naslovom »Evropa 2020: konkurenčnost, sodelovanje in kohezija za vse regije«, ponudili pa so odlično priložnost za izmenjavo mnenj o vlogi evropskih mest in regij pri uresničevanju omenjene strategije - Evropa 2020.

Dnevi so tako prinesli različna mnenja, ki bodo osvetlila pogled na strategijo in natančneje prikazala vlogo posameznih regij in mest pri uresničevanju zastavljene strategije. Regije Evrope bodo tako pridobile vpogled v to, kaj potrebujejo za razvoj, kako postaviti boljše, se usmeriti k trajnostnemu razvoju.

Eden izmed dejavnikov trajnostnega razvoja regij in mest pa so tudi njihova prizadevanja na področju okoljske problematike. Tudi zato smo se pri društvu Planet Zemlja odločili, da preverimo, kako slovenske občine skrbijo za svoje okolje in katera je najbolj prijazna do narave. Akcija Okolju prijazna občina 2010 se tako končuje ravno pravi čas, v tednu regij in mest in osvetljuje tudi ta vidik razvoja. Katera pa je tista občina, ki je zares najbolj prijazna, pa izdamo jutri zvečer na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Comments are closed.