V Dobrovniku namestili tablico, ki označuje najvišjo izmerjeno gladino vode

voda-17 V Dobrovniku namestili tablico, ki označuje najvišjo izmerjeno gladino vodeV občini Dobrovnik so namestili tablico, ki označuje najvišjo izmerjeno gladino vode. Tablico so prejeli na prireditvi društva Planet Zemlja, ki so jo v društvu pripravili v začetku oktobra v Ljubljani ob zaključku akcije »Okolju prijazna občina 2010«, predstavniku Dobrovnika pa jo je izročil hidrološki prognostik na Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO) Janez Polajnar. Akcijo nameščanja omenjenih tablic so v okviru interne naloge ARSO pričeli leta 2004. Nameščali so jih na vodomerne postaje in jih pritrdili povečini na vodomerne letve. Akcija pa se nadaljuje tudi letos.

Na omenjeni prireditvi je bila občina Dobrovnik tudi med prejemniki priznanj “Okolju prijazna občina 2010″ društva Planet Zemlja. Dobrovnik, ki v pomurskem in slovenskem merilu sicer sodi med majhne občine, je priznanje v kategoriji občin z do 3000 prebivalci, prejel predvsem zaradi izgradnje kanalizacijskega omrežja in centralne čistilne naprave. V občini so med drugim vlagali v urejanje okolice vodnih zajetij, hkrati so zmanjševali čas nočne osvetlitve, pripravljajo pa se tudi na projekt izkoriščanja naravnih energentov za ogrevanje javnih objektov, gospodinjstev in proizvodnih prostorov.

voda-215 V Dobrovniku namestili tablico, ki označuje najvišjo izmerjeno gladino vode

Kot so povedali na društvu Planet Zemlja, bodo akcijo zagotovo nadaljevali. Za 22. april 2011, na svetovni dan Zemlje, pa že napovedujejo začetek akcije »Okolju prijazna občina 2011«.

Comments are closed.