Bodite dobrodelni in podprite delovanje društva

Od leta 2007, ko je društvo Planet Zemlja pričelo z delovanjem na področju okoljskega komuniciranja, je leta 2010 prejelo status društva ki deluje v javnem interesu po Zakonu o ohranjanju narave, letos pa tudi po Zakonu o varovanju okolja. S tem je društvo eno redkih, če ne celo edino v Slovenskem prostoru, ki ima status po obeh Zakonih, s tem pa je upravičeno do dela dohodnine državljanov Republike Slovenije.

Slovenska zakonodaja namreč omogoča, da del dohodnine namenite kateri od upravičenih organizacij, zato vas vabimo, da to storite in donirate za delovanje naše organizacije. V kolikor vaše želje ne sporočite pristojnemu davčnemu uradu, gre ta del vaše dohodnine v državni proračun. Upravičenim organizacijam, med katerimi je tudi naše društvo lahko namenite do 0,5 % dohodnine, to pa za vas ne pomeni nobene dodatne finančne ali davčne obremenitve.

V kolikor se boste odločili za donacijo društvu Planet Zemlja, vam sporočamo podatke, ki jih morate ob tem navesti:
društvo Planet Zemlja
Dobruša 17c,
1217 Vodice
Davčna številka: 218 677 04.

1. za vse – z oddajo formularja po pošti: v tem primeru le izpolnite in natisnite spodnji formular.

Formular izpolnite z naslednjimi podatki:

1. Vpišite svoje podatke

2. Vpišite prejemnika:

društvo Planet Zemlja – društvo za okoljsko ozaveščanje
Davčna številka : 21867704

2. za vse, ki že poslujete preko portala e-Davki:
http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/StartPage/StartPage.aspx.

Vsa sredstva, ki jih bomo prejeli iz vaših donacij, bodo namenjena za ohranjanje, razvijanje in izvajanje naših aktivnosti v skladu z Zakonom o varovanju okolja.