Akcija Zemljo so nam posodili otroci se bo zaključila na Eko konferenci

zsnpo-150x100 Akcija Zemljo so nam posodili otroci se bo zaključila na Eko konferenciV okviru Eko konference bo potekal tudi zaključek akcije Zemljo so nam posodili otroci, ki jo je društvo Planet Zemlja skupaj z Agencijo Republike Slovenije za okolje (ARSO) in Zvezo prijateljev mladine letos pripravilo že šestič zapored.

Akcija, ki že četrto leto zapored poteka pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka, se bo uradno zaključila s prireditvijo, na kateri bodo slavnostno podeljene nagrade in razglašen letošnji skupni zmagovalec.

Dr. Türk se je v našem društvu moralno zavezal v akciji Zgledi vlečejo z izjavo, v kateri podpira spodbujanje proizvodnje in prodaje okolju prijaznejših izdelkov. Za zgled nam naj bodo ljudje, ki s podpisom izjave izražajo voljo in se moralno zavezujejo, da bodo v prihodnje pri izbiri vseh izdelkov kot pomembna kriterija upoštevali tudi obremenjevanje okolja ter energetsko učinkovitost.

Predsedniku delajo družbo tudi druge eminentne slovenske osebe iz različnih področij; tako so med podpisniki izjave še športnica Petra Majdič, glasbenica in igralka Jadranka Juras, župan MO Ljubljana Zoran Janković, evroposlanec Lojze Petrle in mnogi drugi.

Tudi vi se lahko moralno zavežete s podpisom na povezavi in se pridružite kopici zavezancev.

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.