Natečaj Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec se zaključuje na Eko konferenci

gumbi-150x100 Natečaj Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec se zaključuje na Eko konferenciV okviru Eko konference bomo zaključili z natečajem Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec, ki smo ga letos izpeljali prvič, odzivi udeležencev pa so bili enkratni. Šole in vrtci, ki so z izpolnjenimi kriteriji dokazali, da so prijazni našemu planetu, bodo prejeli posebna priznanja za svoj trud, izdelana izpod prstov znanega umetnika in kulturnega delavca Igorja Somraka.

K sodelovanju pri natečaju smo povabili priznane slovenske strokovnjake in Ministrstva ter ustanove, ki lahko na področju varovanja okolja in vzgoje za odgovornejši odnos do kvalitete bivanja prihodnjih generacij največ pripomorejo.

Z zastavljenim projektom želimo doseči, da bi odgovoren odnos do sočloveka, vseh živih bitij in narave, postal način življenja. Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec naj bi pripomogla k ohranjanju kulturnega, naravnega in nacionalnega izročila Slovenije, razvijala zdravo samopodobo posameznika ter spoštljiv in odgovoren odnos človeka do okolja in narave.

Tags: , , , , ,

One Response to “Natečaj Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec se zaključuje na Eko konferenci”

 1. Maja Says:

  Spoštovani,

  obžalujemo, da smo nekoliko pozno izvedeli za vašo akcijo “Naj ekološki vrtec/šola, ker bi v njej lahko aktivno sodelovali. Pravzaprav na nek način že sodelujemo. Za začetek si poglejte prispevek na sledečih dveh povezavah:

  http://www.ekosola.si/novica/536/kompostnik-v-vrtcu-pedenjped/

  http://www2.arnes.si/~vvzljped/chapters/aktualno/projekti/1011/EkoVrtec/kompostnik.pdf

  in našo spletno stran: http://www.ventovarna.eu.

  Vrtcu Pedenjped v Zadvoru smo podarili poseben, okolju izredeno prijazen kompostnik, katerega malčki pridno “polnijo”. Želimo si, da bi tudi tem malčkom namenili kanček vaše pozornosti.

  Prisrčen pozdrav, Maja Čučnik