Akcija »Moč voda« se nadaljuje na Dolenjskem

voda Akcija »Moč voda« se nadaljuje na DolenjskemAgencija Republike Slovenije za okolje organizira v sodelovanju z Občino Dobrepolje nadaljevanje projekta Moč voda, ki se je ob svetovnem dnevu voda začel v osrednjeslovenski regiji, zdaj pa bomo z njim stopili na Dolenjsko. S projektom želimo širšo javnost osvestiti o silovitosti narave, ki smo ji bili priča minulega septembra, ko narasle vode niso prizanesle marsikateremu kraju v državi.

Sestavni del akcije bo tudi nameščanje opozorilnih tablic z oznako najvišje izmerjene gladine vode ob poplavah, ki smo jih pred leti nameščali na hidrološke postaje, sedaj pa želimo k sodelovanju pozvati tudi lokalne skupnosti.

Predstavitev projekta in namestitev prve opozorilne table na Dolenjskem bo potekala v petek, 13. maja 2011, ob 11. uri v sejni dvorani Občine Dobrepolje, ob tej priložnosti pa bo Agencija vročila opozorilne tablice tudi županom drugih občin v regiji.

Udeležence bosta uvodoma pozdravila župan Občine Dobrepolje Janez Pavlin in direktor ARSO dr. Silvo Žlebir. Sledila bo predstavitev vodje oddelka za hidrološke prognoze na ARSO Janeza Polajnarja o problematiki hidroloških ekstremov in pogostosti ter silovitosti poplav.

Foto: turnbacktogod.com

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.