Plesni se lahko znebite z naravnimi sestavinami

plesen Plesni se lahko znebite z naravnimi sestavinamiRazlog za pojav plesni v stanovanju je večinoma v toploti in vlagi. Ker sta tako prvo kot drugo v prostoru, v katerem dejansko živimo in ga nimamo zgolj za razkazovanje prefinjenega okusa pred prijatelji, skoraj nujna, se tudi pikasti izpuščaj temno zelene ali sive barve na steni skoraj nedvomno pojavi.

Namesto uporabe kemičnih spojin in belil uporabite tekočino, nepogrešljivo v vsakem gospodinjstvu - kis. Kis je eno izmed najcenejših naravnih sredstev proti plesni, poleg tega je uporaben tudi za čiščenje skoraj vseh površin in posode.
Če ga čistega poškropite po plesnivih površinah, uniči približno 82 % plesni. Močan vonj naj vas ne moti, ker po nekaj urah izgine.

Če uporabljate v kopalnici plastično zaveso okoli tuša, dobro veste, da se še posebej na spodnjem robu rada nabere plesen. Za njeno odstranitev zmešajte vodo, dve žilici sode bikarbone in nekaj kisa ter jo zdrgnite z nekoliko bolj grobo cunjo ali brisačo. Pustite delovati nekaj minut in potem izperite z vodo.

Vir: Bodieko.si

Comments are closed.