Danes prvi »Praznik glasbe« v Sloveniji

glasba Danes prvi »Praznik glasbe« v SlovenijiPo vzoru francoskega Fete de la Musique se bo tudi v Ljubljani danes ob 18. uri pričel prvi Praznik glasbe. Enodnevni festival, na katerem se tako amaterski kot poklicni glasbeniki različnih žanrov brezplačno predstavijo na zunanjih prizoriščih v starem mestnem jedru, je celoviti kulturni dogodek, usmerjen v promocijo slovenske glasbe in njenih ustvarjalcev, promocijo žive glasbe v primerjavi s posneto glasbo, vzpostavljanju odnosa tišina/glasba.

Praznik glasbe je priložnost, da se glasbi odprejo neobičajna prizorišča, kot so bolnice, domovi za starejše občane, muzeji, šole in druge javne zgradbe.

Praznik glasbe zaradi žanrske raznovrstnosti in odprtega značaja predstavlja odlično popestritev bogatega kulturnega in družabnega dogajanja v starem mestnem jedru tako za domačo publiko kot tudi za turiste, ki jim nudimo edinstven vpogled v slovensko glasbeno kulturo.

Na različnih žanrsko opredeljenih, manjših prizoriščih po starem mestnem jedru in na glavnem odru na Prešernovem trgu se bodo skozi dan in zvečer predstavili glasbeniki, ki na ta način lahko izražajo svojo pripadnost in podporo slovenski glasbi. Za mlade glasbenike pa je Praznik glasbe predvsem možnost, da bogatijo izkušnje na področju glasbenega izražanja in ustvarjanja.

Na Praznik glasbe v Ljubljano bo iz Maribora odpeljal tudi glasbeni vlak, na katerem bo potnike spremljala  Bilbi (Maja Pihler Stermecki).

Tags: , ,

Comments are closed.