Odprt energetski poligon MIC Velenje: »Mi smo izziv tega stoletja!«

zep Odprt energetski poligon MIC Velenje: »Mi smo izziv tega stoletja!«Medpodjetniški izobraževalni center je prejšnji teden odprl vrata Razvojno-didaktičnega energetskega poligona MIC Velenje. Gre za enega tehnološko najnaprednejših energetskih poligonov za vsa področja obnovljivih virov energije v Evropi.

Razvojno-didaktični energetski poligon predstavlja osnovno in specialistično funkcionalno izobraževalno okolje za poklice s področje energetike in trajnostnega razvoja. Povezuje delo v laboratoriju in delo na terenu, ima najsodobnejšo didaktično opremo, s pomočjo katere bodo usposabljali kadre, da bodo znali upravljati tehnologije na vseh področjih obnovljivih virov energije.

Sestavljen je iz petih segmentov: zunanjih energetskih naprav, sistema soproizvodnje energije (kogeneracije), pasivne hiše, laboratorija in sistema energetskega monitoringa. Posamezni segmenti tvorijo kompleksno, a zaključeno vsebino funkcionalne, didaktične in razvojno-raziskovalne dejavnosti s področja učinkovite rabe in obnovljivih virov energije. Tehnološko sodobno opremljen energetski poligon temelji na svoji funkcionalnosti, upošteva in hkrati sam postavlja najnovejše razvojne trende. Ponuja številne možnosti za povečanje energetske učinkovitosti in omogoča usposabljanja za različna področja obnovljivih virov energije. Poligon predstavlja rezultat trdega dela in večletnega načrtnega razvoja različnih skupin in strokovnjakov Šolskega centra, ki so na svojih področjih razvijali posamezne segmente poligona.

Vir: www.energetski-poligon.si.

Comments are closed.