Steklenica se vrača

pivovarna-lasko_1V Pivovarni Laško so aprila začeli spodbujanje potrošnikov za uporabo povratne steklene embalaže krovne blagovne znamke Laško Zlatorog. Za tak korak so se odločili tudi z vidika prizadevanj za ohranitev čistega okolja.

»V času, ko se tako podjetja kot tudi kupci vse bolj zavedamo pomena varovanja okolja, nujnosti zmanjševanja izpustov toplogrednih plinov in potreb po recikliranju ter zmanjšanju količin odpadkov, želimo v Pivovarni Laško, družbi, ki je ponosna na svojo tradicijo ter družbeno odgovorno poslovno politiko, ponovno vzpodbuditi uporabo steklene embalaže, ki je primerna za večkratno uporabo«, je med drugim povedal Jure Struc, direktor marketinga Pivovarne Laško.

V Laškem bi si sicer v prihodnje pri spodbujanju uporabe povratne embalaže želeli tudi aktivnejšega sodelovanja države. Pristojnim ministrstvom so tako pred časom, v sodelovanju z nekaterimi civilno-družbenimi okoljskimi organizacijami, že poslali tudi nekaj predlogov sistemskih ukrepov.

Na slovenskem trgu se namreč vsako leto srečujemo z več kot 200.000 tonami nepovratne embalaže. Njeno sortiranje, predelava ali celo odlaganje na deponije ob nepotrebnem obremenjevanju okolja tudi stroškovno dodatno obremenjuje podjetja in državljane.