V Radovljici pripravili Bio praznik

biodarDanes dopoldne bo na Linhartovem trgu v Radovljici v okviru promocijskega programa Bio užitek Zveza združenj ekoloških kmetov Slovenije/ Zveza BIODAR organizirala BIO DAN – bio praznik.

Namen prireditve je približati javnosti prednosti ekološko pridelane hrane in obiskovalcem prireditve ponuditi bogato pokušino ekološko pridelanih dobrot iz vseh slovenskih regij in sosednje Avstrije.

Poleg različnih delavnic, promocijskega in informativnega gradiva o ekološkem kmetijstvu, igric za otroke in odrasle, pestre degustacije ekološko pridelanih dobrot intenzivnih in tradicionalnih okusov in glasbe bo na prireditvi prisotnih 20 ekoloških kmetovalcev iz vse Slovenije ter nekaj gostov iz Avstrije. Tako bo moč poskusiti različne vrste sirov, olivnega in bučnega olja, krušnih in mlevskih izdelkov, peciva pa vse do vina iz ekološko pridelanega grozdja in številnih vrst sadnih sokov, likerjev. Na voljo bodo tudi ekološko pridelane sadike in semena, salame in druge mesnine, šparglji, jagode in druga zelenjava iz nadzorovane ekološke pridelave.

Organizatorji pripravljajo vodeno degustacijo na stojnicah, kjer bodo prisotni ekološki kmetovalci, ki predstavljajo pomembno vlogo pri uspešnem razvoju slovenskega ekološkega kmetijstva.