Z novo priložnostjo za širjenje kulture nenasilja na šolah

in-sem6-150x100 Z novo priložnostjo za širjenje kulture nenasilja na šolahUsposabljanja za učitelje in druge strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju z naslovom PROSTOVOLJSTVO - KREPITEV VREDNOT NENASILJA so v polnem razmahu. Potekajo v okviru projekta IN SEM, v katerem Slovenska filantropija sodeluje z ISA institutom in Društvom Ključ, vsi skupaj pa si prizadevajo okrepiti kompetence zaposlenih v vzgoji in izobraževanju na področju preprečevanja nasilja.

Projekt je financiran s sredstvi ministrstva za šolstvo in šport in Evropskega socialnega sklada, zato so usposabljanja za udeležence brezplačna. Potekajo po vsej Sloveniji, udeleženci pa so doslej oblikovali že vrsto odličnih načrtov preprečevanja in odpravljanja nasilja ter si izmenjali dragocene primere dobrih praks. Seznam dosežkov projekta pa bo sicer še zelo dolg, saj se projekt končuje aprila 2012.

Doslej so usposabljanja potekala v Kopru, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu, v teh dneh se izvajajo v Trbovljah in Kranju, poleti bo organiziranih več skupin v Ljubljani in Mariboru. Podrobnejša predstavitev projekta IN SEM je na www.insem.si, podrobnejše informacije o programu PROSTOVOLJSTVO - KREPITEV VREDNOT NENASILJA pa je na voljo na Slovenski filantropiji.

Vir in slika: www.insem.si

Tags: ,

Comments are closed.