Zaključni izlet akcije Zemljo so nam posodili otroci

arso13 Zaključni izlet akcije Zemljo so nam posodili otrociUdeleženci akcije Zemljo so nam posodili otroci so v petek obiskali Kropo - zibelko železarstva in tako na prijeten način sklenili projekt, ki sta ga Agencija Republike Slovenije za okolje in Zveza prijateljev mladine Slovenije letos organizirala že šesto leto zapored.

V Kropi, rojstnem kraju evropskega komisarja za okolje Janeza Potočnika, jih je pozdravil gostitelj, radovljiški župan Ciril Globočnik. Skupaj so si ogledali številne zanimivosti kraja, pot pa jih je izpred Železarskega muzeja v Kropi nato vodila še v Linhartovo mesto, ki ga poznamo tudi kot »Pristno sladka Radol’ca.«

V Radovljici so si šolarji ogledali Čebelarski muzej, ki je v času resne ogroženosti najpomembnejših opraševalk še kako zanimiv in pomemben, ter se posladkali s čokoladami Gorenjke. Edina tovarna čokolade v Sloveniji je hkrati tudi edini ponudnik na slovenskih tleh, ki čokolado po lastni recepturi izdeluje od surovin do končnega izdelka.
Akcija, ki se je uradno zaključila na Svetovni dan Zemlje, 22. aprila 2011, s prireditvijo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, se jeseni nadaljuje. Mentorji in njihovi učenci bodo že sedmič dobili priložnost narediti nekaj dobrega za planet Zemlja v akciji, ki iz leta v leto pridobiva na zanimanju in sodelovanju.

Tags: , , ,

Comments are closed.