Bruselj odobril evropska sredstva za šest slovenskih okoljskih projektov

 Bruselj odobril evropska sredstva za šest slovenskih okoljskih projektovEvropska komisija je odobrila financiranje 183 novih projektov v okviru evropskega finančnega instrumenta za okolje LIFE+, od tega šest projektov iz Slovenije. Evropska komisija je na razpis za zbiranje predlogov, ki se je zaključil septembra 2010, prejela 748 prijav, med katerimi je bilo 183 izbranih za sofinanciranje v okviru treh sestavnih delov programa: LIFE+ Narava in biotska raznovrstnost, LIFE+ Okoljska politika in upravljanje ter LIFE+ Informacije in komunikacija.

Izbrani projekti predstavljajo skupno naložbo v vrednosti približno 530 milijonov evrov, od katerih bo EU zagotovila 244 milijonov evrov. Šest projektov iz Slovenije bo prejelo 4,3 milijona evrov evropskih sredstev.

V projekte programa LIFE +, ki obsegajo dejavnosti na področjih ohranjanja narave, podnebnih sprememb, čiste tehnologije in okoljske politike ter informacijskih in komunikacijskih dejavnosti glede okoljskih izzivov in vprašanji, so vključene vse države članice EU. Petinpetdeset izmed teh projektov vključuje partnerje iz več kot ene države članice.
Vir: PEK

Tags: , ,

Comments are closed.