Društvo Planet Zemlja praznuje že četrti rojstni dan

copy-of-copy-of-logotip-dpz-13012011 Društvo Planet Zemlja praznuje že četrti rojstni dan  Natanko pred štirimi leti, 7. julija 2007, je po svetu odmeval »Life Earth« dogodek, ki smo ga imeli tudi v Ljubljani. Društvo Planet Zemlja, ki se je ustanovilo pred izvedbo dogodka in je bil to naš prvi javni podvig, je dogodek v Sloveniji organiziralo pod imenom »Rock za prihodnje generacije«.

Ta je predstavljal enega izmed več kot 10.000 podpornih dogodkov Live Earth, ki so potekali v 130 državah sveta. V Ljubljani se je na brezplačnem koncertu na Kongresnem trgu v devetih urah zvrstilo 17 glasbenih izvajalcev, medtem ko je množico zbranih nagovorilo prek 22 javnih osebnosti.

V društvu Planet Zemlja že vsa štiri leta delujemo aktivno na področju okoljskih komunikacij, v obdobju našega obstanka pa nam je uspelo izpeljati tudi številne akcije, s katerimi osveščamo različne javnosti na različne načine s pomočjo strokovnjakov ekologije in njenih disciplin. S koncem leta 2010 smo prav tako pridobili status nevladne organizacije na področju ohranjanja narave, ki deluje v javnem interesu, kar nas je le še bolj spodbudilo k izvajanju našega poslanstva.

Več o tem pa si lahko preberete tukaj.

One Response to “Društvo Planet Zemlja praznuje že četrti rojstni dan”

  1. Anita Says:

    Čestitke društvu in ekipi:)