Električna polnilnica del nakupovalnega središča v Celju

skuter_t Električna polnilnica del nakupovalnega središča v CeljuNakupovalno središče Citycenter v Celju je v začetku meseca postalo prvo nakupovalno središče v Sloveniji, ki svojim obiskovalcem omogoča brezplačno polnjenje njihovih električnih vozil.

V sodelovanju z Elektro Celje in Društvom za električna vozila Slovenije so namreč odprli prvo Citycentrovo električno polnilno postajo. Citycenter Celje in Elektro Celje sta postavila električno polnilno postajo za kolesa, skuterje in avtomobile na električni pogon. Po besedah vodje centra Boštjana Brantuša so skupaj naredili prvi korak k zeleni, čistejši prihodnosti.

Električna vozila so po besedah predsednika uprave Elektra Celje Rada Kneževića realnost zelene tehnologije. Tehnologija električnih vozil namreč pomembno prispeva k zmanjšanju onesnaževanja okolja, ki ga v veliki meri povzroča tudi vsakodnevni transport, pa je prepričan predsednik Društva za električna vozila Slovenije Miha Levstek. Po njegovih besedah je v Sloveniji zdaj okoli 1000 električnih koles, 150 električnih motorjev in 30 električnih avtomobilov.

Levstek je še pozval pristojne institucije, naj v čim večji meri podprejo do okolja prijazen projekt odpiranja novih polnilnih postaj. V prihodnjih štirih letih naj bi jih samo v Ljubljani odprli 150.

Vir:www.deloindom.si

Tags: ,

One Response to “Električna polnilnica del nakupovalnega središča v Celju”

  1. Električna polnilna postaja v nakupovalnem centru v Celju | MisliZeleno.net Says:

    [...] Več lahko preberete na naslednjem linku. [...]