Na borovnice s kolesom

200px-bieszczady_flora_borovnica1 Na borovnice s kolesomTa konec tedna bo v Borovnici še posebej slovesno. Zaključujejo se namreč priprave na prav poseben praznik, praznik borovnic. Ob tradicionalnih stojnicah z borovnicami in izdelki iz borovnic ter bolj in manj ekološko pridelano in predelano prehrano, bodo tamkajšnji organizatorji obiskovalcem ponudili še vrso drugih spremljevalnih dogodkov, mogoče pa bo storiti nekaj tudi za čistejše okolje.

Potekale delavnice za otroke, ki bodo lahko med drugim zajahali ponije, medtem ko bodo za zabavo skrbeli nastopi različnih slovenskih glasbenikov. Ljubljanska kolesarska mreža pa organizira v petek in v soboto voden kolesarski odhod na praznik borovnic. Start bo v obeh primerih na Prešernovem trgu, in sicer v petek ob 18.30, v soboto pa ob 16.00.

Kot pojasnjujejo v mreži, bodo v petek krenili po najkrajši poti, ki traja okoli uro, v soboto pa po najmanj prometni in najlepši poti, ki bo s postankom vzela slabi dve uri, primerna pa je samo za gorska in treking kolesa. Povratek nazaj ne bo organiziran, imajo pa udeleženci možnost, da se v Ljubljano ob doplačilu odpeljejo z vlakom.

Več informacij:

http://www.danborovnic.si/ oziroma http://lkm.kolesarji.org/

Foto: Wikipedija

Tags: ,

Comments are closed.