Okolju prijaznejša plastenka iz Pivovarne Union

reciklaza1V Pivovarni Union so nedavno poskrbeli, da so priljubljene pijače Sola, Zala in ZA to poletje pričakale v novi, sveži preobleki. Nova plastenka je najlažja pollitrska plastenka med slovenskimi ponudniki. Je enostavnejša in prijetnejša za uporabo. Poleg tega lažja plastenka pomeni manj odpadne plastike in s tem nižjo obremenjenost okolja.

Seveda videz ni bil edino vodilo pri razvoju nove embalaže, saj ima plastenka še nekaj lastnosti, ki kažejo na to, da skrb za okolje v pivovarni igra vse pomembnejšo vlogo. V pivovarni so namreč pri razvoju nove plastenke posebno pozornost namenili tudi ogljičnemu odtisu in ga uspeli znižati za kar 10 odstotkov.

Pivovarna Union poleg tega v sodelovanju s podjetjem Slopak sicer že nekaj let zbira odpadno embalažo v zabojnikih za reciklažo po vsej Sloveniji. S posebnimi akcijami si tudi prizadevajo ozaveščati uporabnike in jih pozivajo, naj odpadno embalažo odvržejo v posebne zabojnike, saj ji bodo tako vdahnili novo življenje. Odpadna embalaža se namreč uporablja pri proizvodnji različnih novih izdelkov, tudi plastenk.

Vir: http://www.pivo-union.si/si/novosti/2011/06/21-Pijace-iz-Pivovarne-Union-v-novi-plastenki