Petnajst minut vadbe za daljše življenje

vadba Petnajst minut vadbe za daljše življenjeTelesna aktivnost je toplo pripročljiva, a vse prevečkrat jo zaradi napačnih predstav o njeni dolžini zanemarjamo. Kot izgovor uporabljamo pomanjkanje prostega časa, a vendar so raziskovalci iz Tajvana navedli, naj bi samo petnajst minut vadbe dnevno odločilno pripomoglo k boljši kvaliteti življenja in naj bi prav tako podaljšalo življenjsko dobo posameznika.

Študija je pokazala, da lahko petnajst minut vadbe na dan za kar tri leta podaljša življenjsko dobo posameznika, medtem ko se nevarnost smrti zmanjša za 14 odstotkov.

Petnajst minut vadbe dnevno je polovica tega, kar priporočajo britanski znanstveniki, ki so v eni izmed predhodnih študij dokazali, da lahko šest ur ali več ležanja na kavču pred televizorjem in uživanje nezdrave hrane za kar pet let skrajša življenjsko dobo posameznika.

Strokovnjaki iz Tajvana poudarjajo, da imajo britanski izsledki precejšnjo težo in ljudem nikakor ne svetujejo zmanjšati svoje telesne aktivnosti, pri tem pa poudarjajo, da je petnajst minut vadbe minimalno, kar lahko človek naredi za svoje telo in zdravje.

Povzeto po: svarog.org

Comments are closed.