Zlatorogovi planinci pozeleneli Planino Vogar

gvhPlaninski dom na Planini Vogar je bil v soboto še bolj zelen, kot je v navadi za to priljubljeno bohinjsko izletniško točko. Preplavili in zavzeli so ga namreč Zlatorogovi planinci.

V letošnjem letu družbeno-odgovorna nota »Zlatorogove transverzale ponosa – Gremo v hribe« ostaja: v imenu vsakega planinca, ki se bo na dan Zlatorogovega dogodka vpisal v častno vpisno knjigo, bo Pivovarna Laško donirala en evro za nadaljnje uspešno delovanje lokalnega planinskega društva.

Deveti cilj privržencev akcije Gremo v hribe, ki letos že drugič zapored poteka v sklopu Zlatorogove transverzale ponosa, je bil Vogar, natančneje Kosijev dom. Po dobrem mesecu »počitka« se je na tej priljubljeni bohinjski izletniški točki zbralo kar 446 planincev, ki so se v častno Zlatorogovo vpisno knjigo pričeli vpisovati že od zgodnje sedme ure dalje.

Člani planinskega društva Železničar Ljubljana, ki upravlja s Kosijevim domom, so se zopet izkazali za dobrovoljne in prisrčne gostitelje, medtem ko je njihova poveljnica Marija Sever tokrat zavihtela tudi kuhalnico in poskrbela za najslastnejše dobrote, ki jih lahko sanjate v najbolj predrznih kulinaričnih planinskih sanjah.

Odvečne kalorije so planinci pokurili med številnimi nagradnimi družabnimi igrami: skakali so v žakljih, ciljali obročke, zabijali žeblje, podirali piramide in še več. Prijetno utrujeni so se v pozno popoldanskih urah odpravili proti domu, nekateri kar s padalom.

Prihodnjo soboto, 27. avgusta, se Zlatorogova transverzala nadaljuje pri Poštarskem domu pod Uršljo goro na Koroškem.