Društvo Planet Zemlja na Eko tednu v Kopru

otroci1V okviru tedna mobilnosti se v organizaciji Pangee – društva za varovanje okolja Koper odvija tudi Eko teden, katerega glavni namen je okoljsko ozaveščanje.
V letošnji pobudi sodeluje več kot štirideset različnih društev, ustanov, zavodov in šol, med njimi tudi naše društvo.

V Kopru se društvo Planet Zemlja predstavljamo z otroškim kotičkom in novinarskim krožkom, kjer bomo pozornost namenili otrokom, saj bomo pripravili delavnico, ki jo bodo izvedli člani društva ter novinar z dolgoletnimi izkušnjami v svoji stroki.

Na delavnici se bodo najmlajši spoznavali predvsem z ekološkimi tematikami, medtem ko jim bo novinar predstavil način dela, jih usmerjal ter jim svetoval.

Letošnji program Eko tedna obsega poleg že tradicionalnega Ekofilmskega večera tudi petkov rock koncert v Taverni in afterparty; Sprint triatlon in Caprisov tek; druženje v Taverni z različnimi društvi, delavnicami, plesom in športnimi aktivnostmi; IV. Evromaraton; kolesarski izlet v zaledje Slovenske Istre; čistilno akcijo in še mnoge druge dejavnosti in dneve odprtih vrat.

Tudi letos bo v času tedna mobilnosti, od 16. -22.9. organiziran brezplačen avtobusni prevoz po celotni Mestni občini Koper.

Mnoge dejavnosti bodo potekale v koprski Taverni, med drugim tudi četrtkov Ekofilmski večer, kjer si bo možno ogledati film The Cove ali Skrti zaliv. Tako kakor pretekla leta bo tudi podeželje vpeto v dogajanje Evropskega tedna mobilnosti in Eko tedna z dnevi odprtih vrat, čistilnimi akcijami in pohodi.