Konferenca »Eko turizem – povezovanje kultur«

eko-turizem-2582011Naše društvo ob svetovnem dnevu turizma, 27. septembra, pripravlja konferenco z naslovom „Eko turizem – povezovanje kultur”, kjer bomo slišali primere dobrih praks v nekaterih državah sveta, prisluhnili kriterijem pridobivanja in pomenu prejetja znaka za okolje EU ter dobili vpogled v trende na področju okolju prijaznega turizma.

Turizem je nedvomno najhitreje rastoča dejavnost na svetu, ki lahko največ prispeva h gospodarski rasti in odpiranju novih delovnih mest v Evropski uniji. Pomemben je predvsem zato, ker zaposluje pretežno mlade ljudi, saj je delež mladih med zaposlenimi v turizmu enkrat višji kot v drugih gospodarskih panogah. Ker dolgoročno uspešnost poslovanja v turizmu zagotavlja ohranjeno naravno okolje, je v današnjem času ekoturizem dejavnost, ki jo poleg svetovne turistične organizacije podpirajo tudi Združeni narodi.

Svečano odprtje konference bo pripadlo nekdanji ministrici za gospodarstvo mag. Darji Radić.

Z nami bodo tudi klimatologinja prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj, generalni direktor ARSO dr. Silvo Žlebir, veleposlanik Nizozemske Jos Douma, častni generalni konzul Hašemitske kraljevine Jordanije v Sloveniji gospod Samir Amarin, zastopniki turističnih agencij nekaterih sosednjih in drugih držav in mnogi drugi.