Na festivalu nevladnih organizacija tudi prijatelji našega društva

rock-226Na jutrišnjem 10. vseslovenskem festivalu nevladnih organizacij LUPA, ki bo trajal med 11. in 18. uro v središču Ljubljane, bo sodelovalo tudi društvo Planet Zemlja s pomočjo svojih častnih in podpornih članov.

Tako bodo na stojnici številka 28 ob vznožju Frančiškanske cerkve na Prešernovem trgu prijatelji Planeta Zemlja iz Ventovarne udeležencem in mimoidočim brezplačno svetovali o pravilnem kompostiranju bioloških odpadkov. Kompostnik, v katerega so pridno pridelali kompost posebej za obiskovalce jutrišnjega festivala, pa bo pomagal, da si bodo zainteresirani mimoidoči zasadili priljubljeno seme v sveže pridelan kompost, tega pa doma pridno zalivali.

V okviru dogajanja pa se bo na odru prizorišča na Prešernovem trgu predstavil tudi idejni oče projekta “Glasbeni vlaki za Planet Zemlja”, Bojan Cvetrežnik. Bojan, sicer tudi častni član društva Planet Zemlja, bo ob 14. uri akustično preigraval meodije s skupino Symbolics. Projekt Glasbeni vlaki za Planet Zemlja je nov projekt društva, ki je v letošnjem letošnjem letu uspešno zaživel s pomočjo Slovenskih Železnic.