Na Nanosu letos največ Zlatorogovih planincev

zlatorogovi-planinki-z-vreckami-za-odpadke-gremo-v-hribe Na Nanosu letos največ Zlatorogovih planincevPredzadnja destinacija Zlatorogove transverzale ponosa je bil Nanos, natančneje Vojkova koča, ki stoji na skrajnem koncu te dolge kraške planote. Kljub največ višinskim metrom, kar 1262 m, ki so jih planinci morali premagati, se je na cilju zbralo rekordno število Zlatorogovih prijateljev. Tako je kar 674 planincev prečudovito soboto preživelo v naravi na svežem zraku.

Z vpisi v častno Zlatorogovo vpisno knjigo so zbrali 674 evrov, ki jim bo Pivovarna Laško dodala še 326 in tako za nadaljnje uspešno delovanje v blagajno lokalnega planinskega društva donirala 1.000 evrov.

Na vrhu so se zbrani znova zabavali v družbi poznanih obrazov, številnih Zlatorogovih družabnih nagradnih igric, za še boljše razpoloženje pa sta tokrat skrbela kar dva glasbena gosta: Matej Felicijan in že večkrat nagrajena zasedba ansambla Akordi.

Tako Zlatorogovo transverzalo čaka le še en vrh - Šmohor nad Laškim, kjer bodo v soboto, 10. septembra, razglasili in nagradili vse, ki ste v letošnjem letu na dneve dogodkov osvojili vseh 11 vrhov Zlatorogove transverzale ponosa.

Comments are closed.