Prepoved kajenja v avtomobilu

210px-smoke-by-a-window-in-a-pubV Walesu razmišljajo, da bi sprejeli zakon, ki bi voznikom prepovedoval kajenje, če so v vozilu prisotni otroci. Če bo zakon sprejet, bo Wales prva dežela, ki bo uvedla takšno prepoved.

Raziskave v Veliki Britaniji sicer kažejo, da je več kot polovica otrok, starih med 8 in 15 let, izpostavljenih cigaretnemu dimu v avtomobilu.

Vir:
http://www.walesonline.co.uk/news/wales-news/2011/07/13/wales-could-become-first-country-in-europe-to-ban-smoking-in-vehicles-carrying-children-91466-29046007/

http://sl.wikipedia.org/wiki/Vpliv_kajenja_tobaka_na_zdravje#Pasivno_kajenje

1 thought on “Prepoved kajenja v avtomobilu

  1. No, meni je vseeno, ce clovek kadi v avtomobilu (v bistvu raje vidim, da se kadilec zapre v avto in kadi, kot pa da mi nekje v parku kadi pod nos). Ampak kar se tice ne samo otrok, ampak tudi zivali, pa se mi zdi res okrutno, da se kadi, ko so le-ti v avtomobilu (tudi v stanovanju, recimo).

    Sem ze videla take, ko je bil dojencek v avtu, NA SPREDNJEM ZICU, okna vsa zaprta, da se detece ne prehladi, mama pa tako kadila, da se ze ni vec ven videlo. Ja… taki so pa zame kriminalci…

    Da ne govorim o istem, ko je v avtu recimo pes… s stokrat mocnejsim cutom za vonj!

    Ja, jaz bi kar zaracunala hudo kazen za take in poslala starse/lastnike zivali na kaksno izobrazevanje, ki bi ga morali sami placat.

Komentiranje zaprto.