Pri Eko knjigi izšla Eko pravljica

eko-pravljica_naslovkaVeter, zemlja, ogenj in voda. Ne le naravni elementi, ampak tudi naravni energenti. Veter, s katerim se bori mlada pikapolonica Metka, neumorno kaže svojo moč. Prav tako geotermalna energija oziroma topla voda v toplicah, kamor se nameni naša stara znanka – žabica Vanja. Pa ogenj, ki skorajda vzame življenje pojočemu murnu Jožetu, a ga na srečo reši človek. Voda pa še vedno razveseljuje in hrabri prav tako enega naših starih znancev – deževnika Martina.

Eko pravljica, ki jo je ilustrirala Marta Bartolj, oblikovala pa Maja Rostohar, prepleta štiri zgodbice o štirih junakih in štirih energentih.

Eno izmed ključnih sporočil poučne Eko pravljice je naslednje: tudi sicer priporočljiva raba obnovljivih virov energije ne sme ogrožati življenjskih prostorov, človek mora svoje dejavnosti trajno prilagoditi zmogljivostim narave. Pa ne le v Eko pravljici.

Društvo zaradi svoje tematske naravnosti takšne in podobne projekte podpira, saj so prav najmlajši tisti, ki potrebujejo ozaveščanje o pomembnosti narave in okolja. Avtorica je prepoznala poslanstvo društva Planet Zemlja in se odločila, da od vsakega prodanega izvoda Eko pravljice nameni 1 evro delovanju društva.