Vam nepotrebne stvari morda nekdo potrebuje

garazaJesenski čas je primeren za čiščenje omar, kleti, podstrešja in ostalih prostorov, kjer se nam nabirajo nepotrebne stvari. Sicer je ideja o zavrženju odvečnih potrebščin odlična, vendar pa ne pomeni ravno dober vpliv na okolje.

Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako se na prijazen način znebiti navlake.

Garažna prodaja, ki jo večinoma vidimo kot vrsto druženja v ameriških filmih, niti ni tako slaba zamisel. Morda boste prvi v soseski pripravili tovrstno druženje, a s prijaznim pristopom in okolju prijaznim obnašanjem boste nedvomno naleteli na pozitivne kritike.

Drugi način je doniranje, saj v Sloveniji obstaja kar nekaj organizacij, katerim lahko donirate razne stvari. Potrebno je le malo brskanja po spletu …

Prav tako lahko veliko stvari prodamo preko interneta na spletnih oglasnikih. Morda se vam bo to najprej zdelo malce smešno, zakaj bi nekdo hotel stvar, ki se vam zdi neuporabna, vendar pa se velikokrat najde kdo, ki pa točno takšno stvar potrebuje.

Začetek šolskega pouka je ravno pravšnji čas, če še ne veste, kam s starimi knjigami in učbeniki. Pokličite na lokalne šole ali knjižnice, saj se lahko velikokrat zgodi, da jih tam potrebujejo.

V soseski vzpostavite ‘sposojevalni program’, kjer si lahko cela ulica npr. sposodi kosilnico in tako ne bo potrebno vsem hišam imeti svoje.

Povzeto: http://www.bodieko.si/eko-nasveti