Dan odprtih vrat v Centru za ravnanje z odpadki Vrhnika

slikecro-064 Dan odprtih vrat v Centru za ravnanje z odpadki VrhnikaV CRO Vrhnika so v petek  predstavnikom občinskih oblasti predstavili tehnološke procese v družbi ter jim omogočili, da si ogledajo kompostarno in njeno delovanje.

Nekateri prebivalci okoliških sosesk se zaradi občasnega smradu, ki naj bi se pojavljal po Vrhniki, pritožujejo, zaradi česar so se v vodstvu družbe odločili, da vodstvo občine in občinski svet povabijo v goste, da se sami prepričajo, da smrad ne prihaja iz kompostarne družbe CRO.

»Pričakovali smo, da bo odziv občinskih svetnikov večji, glede na to, da prav na občinsko upravo prihajajo pritožbe posameznih občank in občanov in da se ta tema vsake toliko pojavi tudi na občinskem svetu. Žal nam je, da se svetniki niso odzvali v polnem številu, saj bi se lahko na lastne oči prepričali, da kompostarna na Tojnicah ne vpliva negativno na bližnjo urbano okolico in da občasni smrad na Vrhniki najverjetneje prihaja iz enega izmed ostalih možnih virov,« je povedal Marko Kocjančič, direktor CRO Vrhnika.

Tags: , ,

Comments are closed.