Ob svetovnem dnevu živali predstavitev knjige Večna Treblinka: Človekov odnos do živali in holokavst

zivali Ob svetovnem dnevu živali predstavitev knjige Večna Treblinka: Človekov odnos do živali in holokavstVeganska iniciativa in Založba SANJE v prostore bivše Vrvarne vabita na predotvoritveni dogodek, na katerem bosta predstavili knjigo z naslovom Večna Treblinka Človekov odnos do živali in holokavst.

V družbi glasbenice in zagovornice pravic živali Jadranke Juras, prevajalca natisa Mitje Fajdige in urednice Tjaše Koprivec bodo letošnji Svetovni dan živali obeležili s povsem svežim izidom znamenitega in ključnega dela zgodovinarja in publicista Charlesa Pattersona.

Charles Patterson v svoji knjigi Večna Treblinka, ki je bila prevedena že v enajst jezikov in je pri Založbi Sanje nedavno izšla tudi v slovenskem prevodu, odstira prepogosto prezrto in temačno realnost človekovega odnosa do živali. Skozi zgodovino je človeštvo ustvarilo metafizični prepad med človekom in drugimi bitji, ki jih je človek smatral za manjvredne, in s to ločnico prevzetno postavilo splošno veljavno merilo za presojanje tako živali kot soljudi.
Avtor z izredno bogato podkrepitvijo zgodovinskih dejstev vleče vzporednice med načinom ravnanja z žrtvami v času nacizma in načinom ravnanja današnje družbe z živalmi.

Novinarska konferenca se bo zgodila v torek, 4. oktobra 2011, ob 12.00 uri v prostorih bodoče knjigarne Založbe Sanje na Trubarjevi 29 v Ljubljani.

Vir:

Veganska Iniciativa

Comments are closed.