Na Eko Reliju tudi minister dr. Roko Žarnić in župan prestolnice Zoran Janković

logo_rally Na Eko Reliju tudi minister dr. Roko Žarnić in župan prestolnice Zoran JankovićNa že drugem Eko Reliju, ki ga organizira društvo Planet Zemlja - tokrat v sodelovanju z inštitutom ZRMK, ki je partner projekta Clean Drive (Čista vozila) - bo sodelovalo prek 20 ekip v več kot sedmih znamkah vozil.

Začelo se bo jutri, na Martinov petek, ob 10. uri, ko se bomo zbrali na parkirišču pod Halo Tivoli, kjer bodo udeležence na pot pozdravili predsednik Državnega sveta mag. Blaž Kavčič, minister za okolje dr. Roko Žarnić in župan MOL Zoran Janković.

Predviden je fototermin ob začetku dogodka ob 10. uri na parkirišču pod Halo Tivoli. Med tem bo možnost pridobivanja izjav udeležencev.

Na poti iz Ljubljane bodo sporočilo dogodka z vožnjo po Cestno prometnih predpisih preverjali tudi predsednik Državnega sveta mag. Blaž Kavčič, minister za okolje dr. Roko Žarnić, nekdanji super dirkač in inštruktor varne vožnje Brane Kuzmič in drugi.

Na poti, dolgi nekaj preko 200 km, bodo namreč udeleženci dokazovali, da je varna vožnja tudi varčna, predvsem pa okolju bolj prijazna. Glavno merilo dela komisije bo namreč prav poraba goriva, katerega izgorevanje prispeva dobršen delež onesnaževanja planeta.

Cilj poti bo v oljčnem nasadu ALELA v Strunjanu, kjer bo “malica” s sveže stisnjenim oljčnim oljem in »bruschettami« pomenila le uvod v Martinovo kosilo s “kroštolami” v gostišču Istra v Izoli. Udeležence bosta nagovorila piranski in izolski župan, dr. Peter Bossman in mag. Igor Kolenc.

Predviden je fototermin ob razglasitvi rezultatov in podelitvi priznanj v gostilni Istra v Izoli ob 15. uri. Med tem bo možnost pridobivanja izjav udeležencev.
Po podelitvi priznanj ekipam, ki se bodo najbolje odrezale, pa se bodo udeleženci udeležili še tradicionalnega praznika kakijev v Strunjanu.

Tags: , ,

Comments are closed.