SILA o dobrodelnem BAZAR-ju

sila-1Dne 24.11.2011 se je v atraktivni rezidenci veleposlanika Kraljevine Nizozemske, ki v Kosezah,v svoji zasnovi izraža tipični nizozemski odnos do prostora in družbe ter obenem upošteva način bivanja veleposlanika, zgodila predstavitev 18. Bazarja Slovenskega mednarodnega združenja žensk SILA, ki bo jutri potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Organizatorke pa so letos tudi prvič prispevale k varovanju okolja, saj bodo po 18 letih letos prvič uporabljale papirnate vrečke za nakupe obiskovalcev. Vsa leta so to počele v plastičnih vrečkah, letos pa jim je ta doprinos k okolju pomagal doseči glavni pokrovitelj dogodka iz Slovenije, podjetje Papiroti.

Gostiteljica Aleid Douma, sicer soproga in predsednica združenja, je skupaj z nekaterimi članicami pripravila prijeten sprejem, kjer je bilo govora o nastanku in delovanju združenja, njihovih aktivnih projektih in o prihajajoječem 18. Mednarodnem dobrodelnem SILA BAZAR-ju, ki se bo zgodil v soboto 26.11.2011. Med aktivnimi projekti je bila med drugim omenjena internacionalna kuharska knjiga v kateri so združeni recepti, ki so jih prispevale članice združenja. Vodja stikov z javnostmi in urednica kuharske knjige gospa Doroteja Omahen je povedala, da je to že druga izdaja, saj je bila prejšnja zaradi velikega zanimanja razprodana. Članice združenja so zelo ponosne na to, da lahko pomagajo ljudem na robu družbe in da so na prejšnjih bazarjih uspele zbrati že več kot 1 milijon evrov, ter v prejšnjih letih celo prekosile mednarodni dobrodelni bazar, ki ga organizirajo ženske v New Yorku. Letošnje leto želijo zbran izkupiček nameniti pomoči potrebnim po vsej Sloveniji, med drugim Društvu materina dušica Pilštanj, Sekciji za Downov sindrom pri Zvezi Sožitje, Kriznemu centru za otroke v Grosuplju, Sončku – društvu za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine, Zavodu za gluhe in naglušne, Zavodu za usposabljanje Janez Levec in nekaterim posameznikom.