Startal je drugi Eko reli

eko-reli-11 Startal je drugi Eko reliDanes se je izpred parka Tivoli v Ljubljani podala karavana 24. vozil, ki v okviru dogodka Eko reli, ki ga organizira društvo Planet Zemlja v sodelovanju z Institutom ZRMK, preverja trditve, da je varna vožnja varčna in s tem okolju prijaznejša. Udeležence so z mislimi in željami na pot pospremili predsednik Državnega sveta mag. Blaž Kavčič, minister za okolje dr. Roko Žarnić in ljubljanski župan Zoran Janković.

Predsednik državnega sveta mag. Blaž Kavčič je povedal, da so akcije, ki promovirajo varčno in varno vožnjo zelo dobrodošle, saj so pomemben zgled za ohranjanje našega okolja.

Minister za okolje in prostor dr. Roko Žarnić je udeležencem zaželel varno vožnjo in srečo, prav tako pa izrazil dobrodošlico podobnim dogodkom.

Ljubljanski župan Zoran Janković je pozdravil udeležence, jim zaželel srečno pot in organizatorjem čestital za dogodek.

Nekaj priporočil je udeležencem podal tudi direktor Instituta ZRMK Miha Tomšič, vodja evropskega projekta Clean drive, ki je namenjen pospeševanju prodaje energijsko učinkovitejših in okolju prijaznejših (čistih) vozil.
Tako je na pot krenilo 24 vozil s 50. udeleženci v prek 7. tipih vozil, ki bodo na poti vozili po cestno-prometnih predpisih, na koncu poti pa ugotovili, katero izmed sodelujočih vozil je okolju najprijaznejše.

Zmagovalce bomo razglasili po 15. uri v gostilni Istra v Izoli, kjer se nam bosta pridružila tudi piranski in izolski župan.

Comments are closed.