Tudi kulturniki so ekološki

vlak1 Tudi kulturniki so ekološkiSlovenski glasbeni ustvarjalci so zaskrbljeni zaradi razmer, v katerih sta se znašli slovenska ustvarjalnost in kultura nasploh, zato so  skupaj s podporniki in ljubitelji kulture na dan obletnice rojstva dr. Franceta Prešerna, v soboto 3. decembra 2011, pripravili Zadnji vlak za kulturo.

Z glavne železniške postaje v Ljubljani bo ob 12:50 odpeljal poseben kulturniški vlak do Vrbe na Gorenjskem, kjer se bo ob 15.00 odvila osrednja kulturniška slovesnost z nastopi izbranih slavnostnih govorcev, glasbenim programom, slovensko regionalno kulinariko, izbrano vinsko kapljico, malim odrom za otroke in drugim spremnim programom.

ZBOR: ob 12.00 »pod uro«.
NASVET: topla obleka.
PREVOZ NAZAJ: vlaka iz Žirovnice v Ljubljano ob 18:13 in 19:18.

Slovenski glasbeni ustvarjalci so namreč pred tednom dni poslali na vse slovenske politične stranke pismo, v katerem odpirajo zelo aktualno problematiko o odsotnosti slovenske glasbe na radijskih postajah.

Po njihovi navedbi naj bi mediji že leta zlorabljali določbe Zakona o medijih - ne le, da slovenska glasbena ustvarjalnost kot medijska vsebina namerno izginja, njeno predvajanje je premaknjeno izključno na nočni čas. Zakonski kvalitativni regulatorji so preohlapno določeni in naj bi bili s strani medijev docela izigrani.

Slovenski ustvarjalci bodo tako ne le spodbujali k večjemu kulturnemu udejstvovanju, ampak tudi k bolj ekološkemu načinu življenja.

Tags: , ,

Comments are closed.