Ljubljana uvaja okolju prijaznejše gorivo - CNG

polnilnica Ljubljana uvaja okolju prijaznejše gorivo - CNGVčeraj so v Šiški odprli prvo CNG polnilnico za vozila na metan ter predstavili nove mestne avtobuse - metanbuse. Prva slovenska javna polnilnica za vozila na metan je nastala s sodelovanjem Energetike Ljubljana, Geoplina in Ljubljanskega potniškega prometa. Uvajanje metana kot pogonskega goriva pomeni tudi prelomnico za Slovenijo, ki se s tem pridružuje razvitim državam v EU, kjer je zmanjšanje emisij v prometu prioritetna naloga in želja vseh.

Z odprtjem polnilnice za vozila na metan in nakupom metanbusov se uresničuje skupna vizija Mestne občine Ljubljana in Javnega holdinga Ljubljana z javnimi podjetji, ki so se zavezali k odgovornemu odnosu do okolja na vseh področjih, tudi pri uvajanju vozil na energent, ki je ekološko bolj sprejemljiv in primeren.

Otvoritev nove polnilnice, ki se nahaja ob stavbi Ljubljanskega potniškega prometa - Tehnični pregledi, na Cesti Ljubljanske brigade 11, so izkoristili tudi za predstavitev novih avtobusov na metan ali metanbusov Ljubljanskega potniškega prometa, ki bodo zapeljali po ulicah Ljubljane z gorivom, napolnjenim prav v tej novi ekološki pridobitvi.

Foto: Energetika Ljubljana

Comments are closed.