Prevozi kovčkov evroposlancev so ekološko potratni

tovornjak Prevozi kovčkov evroposlancev so ekološko potratniEvroposlanci so na tako finančno kot tudi ekološko potratnost opozorili z bojkotom tedenskega prevoza kupa papirjev iz Bruslja v Strasbourg.

»Torej, ali res potrebujete kovček na vsaki poti v Strasbourg? Ga ne morete deliti s kolegom?«, se sprašujeta Isabelle Durant, belgijska poslanka v Evropskem parlamentu, in Diana Wallis, britanska demokratinja, in prav tako poslanka v Evropskem parlamentu.

Z razvojem novih tehnologij v zadnjem desetletju je prevoz »papirja« vedno manj potreben, predvsem pa je ta logistika tako finančno kot tudi ekološko neučinkovita.

Skupaj sta osnovali akcijo »Postavite svoj »kufer« pokonci« in le-ta se ne bo se pridružil ostalim, ki se v osmih vagonih podajajo na 436 kilometrov dolgo pot od Bruslja do Strasbourga.

Prav tako kot evroposlanki nagovarjata svoje kolege pa lahko tudi vi poskrbite za čim manj odpadne embalaže in namesto, da svojo malico zavijete v paprinato vrečko ali aluminijasto folijo, le-to pospravite v vedno bolj priljubljen »lunch-box«, ki je »kul« in hkrati še okolju prijazen.

Tags: , , , ,

Comments are closed.