Konferenca »Okolje in odpadki 2012« na Brdu pri Kranju

okolje-in-odpadki Konferenca »Okolje in odpadki 2012« na Brdu pri KranjuNova Uredba o odpadkih, ki v slovenski pravni red prenaša osnovno sporočilo o odpadkih kot viru surovin, obvezuje podjetja in ustanove, da morajo ukrepati v smeri preprečevanja ali zmanjševanja škodljivih vplivov nastajanja odpadkov in ravnanja z njimi.

Založba Forum Media v okviru Forum Akademije organizira strokovno konferenco z naslovom Okolje in odpadki 2012, ki bo 15. marca 2012 na Brdu pri Kranju. Namenjena je odgovornim osebam za ravnanje z odpadki v podjetjih in ustanovah, pooblaščencem za varstvo okolja, vodjem kakovosti, vodjem nabave in logistike, direktorjem in vsem, ki jih to področje zanima, vodilna nit predavanj pa bodo izzivi maksimalne izrabe odpadkov v slovenskih podjetjih in ustanovah.

S predavanji priznanih strokovnjakov in s predstavitvami primerov dobrih praks uspešnih slovenskih podjetij bodo udeleženci prejeli priporočila za ukrepe, s katerimi bodo z odpadki v svoji organizaciji ter z ostanki in stranskimi produkti v proizvodnem procesu ravnali racionalno in skladno z zakonodajo.

Svoje poglede in predloge rešitev za učinkovitejšo izrabo in zmanjšanje količin odpadkov bodo med drugimi predstaviti prof. dr. Franc Lobnik (Svet za varstvo okolja), dr. Filip Kokalj (Fakulteta za strojništvo Univerze v Mariboru), prof. dr. Viktor Gril (Kemijski inštitut), dr. Marinka Vovk (Okoljsko raziskovalni zavod), dr. Rok Rotar (Gorenje Surovina), Matej Stražiščar (Slopak), Branko Kosi (Snaga) in Janez Zupančič (Revoz).

Zaključek konference bo zaokrožila okrogla miza na temo “Pomen koncepta ‘end-of-waste’ za snovno in energijsko izrabo odpadkov v Sloveniji”.

Več informacij najdete na spletni strani konference www.okolje.eu.

Vir: Založba Forum Media

Comments are closed.