Higiena rok je pomembna

roke-umitiV znak mednarodnega dne higiene rok, ki je bil v soboto, danes potekajo v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana aktivnosti nadzora nad higieno rok pod sloganom »Čiste roke rešujejo življenja«.
V UKC Ljubljana želijo predvsem ponovno spomniti ljudi na to, da je ustrezna higiena rok osnovni in ključni dejavnik preprečevanja prenosa različnih okužb.

Zato bodo danes v dopoldanskem času potekale aktivnosti v avli glavne stavbe UKC Ljubljana, Zaloška 7, na Očesni kliniki, na Ginekološki kliniki, Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja, Pediatrični kliniki, v bolnišnici dr. Petra Držaja, kjer bodo higieniki – medicinske sestre in sanitarni inženirji predstavljali higieno rok ter odgovarjali mimoidočim na različna vprašanja.

Vsakdo se bo lahko tudi sam na posebnih info točkah prepričal o preverjanju svojega znanja o petih trenutkih za higieno in razkuževanje rok, ki naj bi jih upoštevali vsi, še posebej pa se jih morajo držati zdravstveni delavci, ki prihajajo v stik s pacienti in njegovo bližnjo okolico.