Ob svetovnem dnevu okolja konferenca o odpadkih in embalaži

konf1-300x104 Ob svetovnem dnevu okolja konferenca o odpadkih in embalažiDnevno obremenjevanje okolja z milijoni ton odpadkov postaja vedno bolj pereč problem, pred katerim si vsakodnevno zatiskamo oči. O tem priča podatek o 230 000 tonah nepovratne embalaže, ki jo letno pridelamo v Sloveniji.

Ker sta tako potrošništvo kot tudi neurejena zakonodaja s seboj prinesla enako mero pasti, društvo Planet Zemlja v sodelovanju z Agencijo za okolje in Ventovarno ob svetovnem dnevu okolja pripravlja konferenco, na kateri bodo priznani strokovnjaki razpravljali o odpadkih in embalaži kot problemu in priložnosti.

Konferenca bo odprta za javnost in bo potekala v ponedeljek, 4. junija 2012 med 9. in 12. uro v Ventovarni, Masarykova 17 v Ljubljani. Skozi razprave bodo govorci odprli tudi vprašanje ravnanja z odpadno embalažo in možnostjo prodaje v povratni embalaži, predstavili stanje na področju odpadkov in njihovo dokončno izrabo.

V dveh panelih - Odpadki kot problem in poslovna priložnost ter Embalaža kot problem in poslovna priložnost - bodo svoja razmišljanja in ugotovitve ter primere dobrih praks predstavili eminentni strokovnjaki s področja ekologije in ekonomije, med drugim tudi Barbara Avčin Tržan, v.d. generalna direktorica direktorata za okolje na Ministrstvu za kmetijstvo in okolje, prof. dr. Bogomir Kovač z Ekonomske fakultete ter predstavniki podjetij, ki se z odpadki dnevno srečujejo na poslovni ravni.

Ob robu konference bo potekal tudi t. i. Bazar embalaže »emBAlaZAR«, kjer bodo predstavljene embalaže kot surovina ali/in produkt.

Comments are closed.