Podeljena 1. Saubermacherjeva okoljska nagrada

saubi2Podjetje Subermacher je prejelo 1. okoljsko nagrado, ki služi kot podelitev priznanja najbolj zaslužni diplomski nalogi na področju ravnanja z okoljem, potekala pa je v sodelovanju s tremi fakultetami; Fakulteta za strojništvo Univerza v Mariboru, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerza v Ljubljani in Fakulteta za znanosti o okolju Univerza v Novi Gorici.

Izmed vseh prispelih diplomskih nalog, kjer so jih predstavniki fakultet obravnavali okrog 60, je strokovna komisija, ki so jo sestavljali tako predstavniki vseh treh fakultet kot predstavniki podjetja Saubermacher Slovenija, d.o.o., izbrala 6 najboljših. Med slednjimi je bilo nato izbrano najboljše diplomsko delo, ki je iz strani podjetja Saubermacher Slovenija, d.o.o., prejelo ček v vrednosti 1.500 EUR. Nagrada za najboljše delo je šla v roke mladi diplomantki Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologij iz Ljubljane Tjaši Milenkovič.

eva-cerne1

Eva Černe

Podelitev nagrade je potekala v hotelu Habakuk v Mariboru, kjer je druženje povezovala radijska voditeljica in novinarka Helena Ajdnik, zbrani pa so se lahko sprostili tudi ob zvokih mlade pevke Eve Černe. Ob podelitvi je zbrane nagovoril tudi podžupan Mestne občine Maribor mag. Tomaž Kancler, ki je poudaril pomen tovrstnega spodbujanja šolstva tako za mesto Maribor kot za nadaljni razvoj izobraževanja v Sloveniji.