Stranke občasno zahtevajo »ekološko naravnanost« dvoran

direktor-iztok-bricl_foto-dragan-arrigler-23Osrednji prireditveni center v Sloveniji Gospodarsko razstavišče, ki gosti raznotere prireditve, največ pa je sejemskih, med drugim beleži tudi obisk Al Gora, Naomi Campbell in Bena Afflecka.

Ker je trajnostni razvoj in okoljska naravnanost vedno bolj pomembna, tudi na Gospodarskem razstavišču poskrbijo za recikliranje vseh vrst odpadkov ter za učinkovito uporabo energije in vode. Pogovarjali smo se z direktorjem mag. Iztokom Briclom, ki je med drugim tudi povedal, da stranke občasno zahtevajo »ekološko naravnanost« dvoran.

»Predvsem so na ekološko naravnanost dvoran bolj občutljive tuje stranke, ki so navajene visokih standardov iz tujine. Pričakujejo vsaj minimalne pogoje, kot so ločevanje odpadkov, uporabo varčnih žarnic, minimalno porabo vode v straniščnih kotličkih, pipe s senzorji, sušilce za roke namesto papirnatih brisač, uporabo vrčev z vodo iz pipe namesto plastenk ali pa balonov z vodo ipd. Imamo pa tudi dober primer ekološke osveščenosti s Convente -mednarodne borze industrije srečanj, na kateri so nas povabili, da izpolnimo vprašalnik o tem, kako ekološko ozaveščeno je naše podjetje. Povedali so nam, da smo se izmed vseh sodelujočih na borzi najbolj odgovorno odzvali,« je povedal mag. Iztok Bricl.

Pogovor si lahko v celoti preberete na www.razglej.se.