Na vrsti je Mozirska koča

gremo-v-hribe-150x150 Na vrsti je Mozirska kočaDrugo polovico akcije Gremo v hribe se pričenja pri Mozirski koči na Golteh, v soboto, 16. junija. V sklopu Zlatorogove transverzale ponosa se bodo pohodniki na Golte povzpeli prvič, saj je tudi Mozirska koča ena od novih lokacij.

Koča je bila v lanskem letu celostno obnovljena, oskrbnik Filip pa že nestrpno pričakuje, da v goste dobi Zlatorogovo ekipo in pohodnike. Vremenska napoved je lepa in organizatorji upajo, da bo temu res tako. Končno naj bi tudi k nam prišlo poletje in zato bo sobota kot nalašč za pohod v naravi.

Pivovarna Laško želi z akcijo Gremo v hribe svojo najbolj prepoznavno znamko - Zlatoroga - povezati s simbolom slovenstva, hribi in planinami ter združiti aktivno preživljanje prostega časa v naravi z dobro družbo in zabavo.

Prav tako se nadaljuje dobrodelna nota akcije, s katero Pivovarna Laško za vsakega pohodnika, ki se na dan dogodka vpiše v planinsko knjigo, nameni 1 evro za nadaljnje uspešno delovanje lokalnega planinskega društva.

Poleg Mozirske koče na Golteh se bodo Zlatorogovi dogodki v juniju odvili še na dveh lokacijah - Valvasorjevem domu pod Stolom ter Planinskem domu na Kumu. V juliju sledi poletni premor, nato pa se dogodki nadaljujejo od sredine avgusta dalje. Najprej pri koči pri Jelenovem studencu nad Kočevjem, Vojkovi koči na Nanosu ter na koncu še na Šmohorju, kjer bo, tako kot lani, zaključni dogodek Zlatorogove transverzale ponosa za leto 2012.

Vabljeni, da se sprehodite do Mozirske koče na Golteh jutri, 16. junija!

Tags: , ,

Comments are closed.