Pohodniki v okviru akcije Gremo v hribe dosegli Sviščake

img_7092-medium Pohodniki v okviru akcije Gremo v hribe dosegli SviščakeV soboto je potekal sedaj že šesti pohod v sklopu akcija Gremo v hribe. Kot so pohodniki do sedaj že vajeni, vremenski pogoji niso bili naklonjeni. Oljube, da bo vsaj dopoldne še zdržalo brez dežja, so pohodniki ovrgli že navsezgodaj, saj jih je že ob prihodu na Sviščake pošteno zmočilo. Navkljub temu, se je v vpisno knjigo Zlatorogove transverzale ponosa vpisalo 371 pohodnikov.

Že ob prihodu k domu na Sviščakih, so pohodnike kljub dežnim kapljam, z nasmehom sprejeli oskrbnica Jadranka z možem Milanom in ekipa ter predsednica Planinskega društva Snežnik Ilirska Bistrica, Darinka. Prizorišče je bilo pripravljeno, pogledi usmerjeni v nebo in misli polne upanja na lepše vremenske pogoje. A vse vedno ne gre po željah. Kljub temu so pohodniki prihajali, ogrnjeni v »pelerine«, z dežniki v rokah in dobre volje. »Nismo iz cukra in malce dežja nas ne moti«, je poln optimizma dejal eden od pohodnikov.

Dom na Sviščakih, kjer je bilo osrednje dogajanje, leži na robu gozdne jase in je izhodišče poti za Snežnik. Jasa je nudila odličen poligon za igre in Zlatorogova ekipa je vse zbrane ogrela z vrsto iger. Podelile so se vse nagrade, malce se je zaplesalo, večina pohodnikov je bila na koncu premočena, a domov so vsi odhajali dobre volje. Najbolj pogumni so se odpravili na Snežnik in nazaj prihajali navdušeni, saj se je kljub oblakom videlo morje.

Pivovarna Laško, ki za vsak podpis donira 1 evro, bo tokratni znesek - 371 evrov - oplemenitila še z 629 evri, celoten znesek (1000 evrov), pa prejme PD Snežnik Ilirska Bistrica.

Comments are closed.