Za vikend ponovno na svež zrak in v hribe

hoja Za vikend ponovno na svež zrak in v hribeMuhasto vreme je ravno pravšnje, da vikend preživite na svežem, a ne preveč vročem zraku in se skupaj z Zlatorogovo transverzalo podate v hribe.

Tokrat se bodo pohodniki podali na Štajerski konec in se v soboto, od 8. ure dalje, zbrali pri Mariborski koči na Pohorju.

Za Pohorje je značilno, da je pretežno poraščeno z iglastim gozdom in da osrčje predstavlja planotast svet s številnimi barji. Razteza se med reko Dravo na severu in Dravsko-ptujskim poljem na jugu, ter od Dravograda na zahodu do Maribora na vzhodu. Do Mariborske koče vodijo številne poti, za vzpon pa lahko izberete tudi dve, ki so ju organizatorji označili kot Zlatorogove. Prva ima izhodišče pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače (Čopka), druga pa pri Gostilni Poštela in gre po Šumljakovi poti.

Nadaljuje se tudi dobrodelna nota akcije, s katero Pivovarna Laško za vsakega pohodnika, ki se na dan dogodka vpiše v planinsko knjigo, nameni 1 evro za nadaljnje uspešno delovanje lokalnega planinskega društva.

Comments are closed.