Ogenj v Alpah za večje ozaveščanje

alpe1V soboto bodo zagoreli številni ognji in kresovi vzdolž Alp, od Dunaja do Nice. Vsi, ki jim ni vseeno za okoljske probleme, na ta dan namreč združijo moči in s kresom, baklami ali svečami opozorijo na nevarnosti, ki prežijo na alpski svet. Tako ogenj že vrsto let simbolizira varovanje Alp.

Slovenija že od leta 2004 sodeluje v tej akciji (ki sicer v Alpah poteka že od leta 1986). V soboto, 11. avgusta, in v vsem avgustu, se bodo čez dan in zvečer povzpeli na vrhove, s čimer bodo opozorili na nezadostno izvajanje Alpske konvencije. Akcija ‘Ogenj v Alpah’ spodbuja, da se zavemo tudi prihodnosti in naših zmožnosti pomoči in vključevanja v trajnostni razvoj.

Vse planince, ljubitelje narave, planinska društva, občine, lokalne iniciative, nevladne organizacije in vse ostale zainteresirane pozivajo, da se pridružite ozaveščanju in opozarjanju na pomembnost kvalitetnega življenja v gorskih območjih ter na simbolni način prižgete ‘ogenj’ – prižgete npr. svečo ali novoletne kresničke na svojih avgustovskih (ne samo v soboto, 11. avgusta) pohodih, vzponih, potepih ali izletih.

Več si lahko preberete tukaj.

Vir: Cipra Slovenija