K opuščanju kajenja tudi z mobilno aplikacijo

logo_sl K opuščanju kajenja tudi z mobilno aplikacijoKajenje ni le zdravju škodljiva razvada, temveč tudi okolju neprijazna navada, saj se cigaretni ogorki razgrajujejo kar precej časa. Kajenje pa s seboj prinaša tudi ogromno drugih slabih posledic.

Evropska komisija, ki je pred kratkim najavila edinstveno partnerstvo z nogometnim klubom FC Barcelona (Barça) v kampanji »Quit smoking with Barça« sporoča, da je, poleg omenjenega partnerstva, luč dneva uzrla tudi inovativna mobilna aplikacija spletnega orodja iCoach za opuščanje kajenja, ki je uporabnikom v pomoč tudi, ko ti niso v bližini računalnika.

Evropska komisija je sicer že lani pričela s triletno kampanjo za opuščanje kajenja »Ex kadilci so zmagovalci«. Kampanja temelji na spletnem orodju iCoach, brezplačni mobilni svetovalni platformi za zdravje, namenjeni pomoči posameznikom ob opuščanju kajenja, ki je na voljo v 22 uradnih jezikih EU. Nova mobilna aplikacija, ki je že na voljo v spletnih trgovinah z aplikacijami (App store), bo novim ter obstoječim uporabnikom ponudila lahek dostop do tega spletnega orodja, na voljo pa je za sistema iOS ter Android. Mobilna aplikacija vsebuje enake funkcije kot spletni iCoach, med drugim tudi dnevne nasvete, dnevnik opuščanja kajenja, teste napredovanja ter knjižnico uporabnih informacij o zdravju.

Več o kampanji si lahko preberete tukaj.

Comments are closed.