V Domači vasi samo slovenski izdelki

domacavas1Iz dneva v dan narašča zavedanje, da je kupovanje izdelkov slovenskega porekla izjemno pomembno, saj med drugim s tem zmanjšujemo tudi ogljični odtis. V Kranju se je decembra lani odprla pokrita tržnica Domača vas, v kateri so na voljo izključno domači, slovenski izdelki in pridelki.

Domača vas, ki je odprta od ponedeljka do petka med 8.00 in 19.00 ter ob sobotah med 8.00 in 13.00, je od začetka delovanja strmela k ideji in izvedbi združenja slovenskih domačih obrtnikov, pridelovalcev in izdelovalcev. V slabih devetih mesecih se je pokazala realna slika tovrstnih izdelkov, ki so se sedaj v Kranju na Primskovem dobro prijeli. Poleg tega, da v Domači vasi ni na voljo uvoženih izdelkov, pa se od ostalih tržnic razlikuje tudi po tem, da vsak mesec potekajo različni dogodki, delavnice, tečaji, itd.

V Domači vasi, kjer pod eno streho stoji kar 60 stojnic, nudijo: lahko obutev, tekstilne izdelke, sadje in zelenjavo, sokove, žganja, vina, mleko in mlečne izdelke, čokolado, kruh, unikatne rokodelske izdelke, izdelki za nego in zdravje, olja, presne izdelke, pralna sredstva, jajca, moko in peciva, mesne izdelke.

Zadnjo soboto v septembru, 29. 9. 2012, bo v Domači vasi potekala tudi Krompirjeva humanitarna prireditev za društvo Ozara, kjer bodo v pestrem programu nastopili različni ansambli, z animacijo za otroke pa bo poskrbljeno tudi za najmlajše.