Z naravnimi pripravki nad nego nohtov

nohtiSvoje nohte si lahko uredite z naravnimi pripravki. Kozarec vode zmešajte s sokom polovice limone in v mešanico potopite nohte ter jih v njej očistite. Tako očistite nohte in obnohtno kožico pred manikiro. Veliko bolj zdravo in naravno kot številni drugi pripravki.

Naredite si svojo kremico za nego obnohtne kožice. Uporabite žlico naravne gline, olivnega olja in tri kapljice sivkinega eteričnega olja. Zmešajte vse skupaj v pasto in pospravite v majhno škatlico, ki je bila poprej očiščena in sterilizirana in jo lahko tudi zaprete. Vmasirajte v nohte in kožico za močnejše nohte, nežnejšo kožico in bolj zdrav videz.

Za ojačanje nohtov pripravite dva stepena rumenjaka, četrtino skodelice mleka in žličko medu. Vse skupaj zmešajte v majhni skodelici in nohte namakajte od deset do petnajst minut. Po tem sperite in nanesite olje za obnohtno kožico. Proteini iz jajca in kalcij iz mleka bodo utrdili vaše nohte, med pa jih bo »pobožal«.

Za hitrejšo rast nohtov priporočamo tudi četrtino skodelice medu, četrtino kokosovega olja in štiri kapljice rožmarinovega olja. Rahlo segrejte in namočite nohte za 10-15 minut. Ponovite enkrat tedensko in razlika bo očitna.

Več si lahko preberete tukaj.

Vir: bodieko.si