Na SILA bazarju tudi oblačila iz druge roke

oblekaSlovensko mednarodno združenje žensk SILA letos 1. decembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani prireja že 19. bazar, na katerem bodo zbirali sredstva za dobrodelne namene.

Bazar, na katerem se prodaja tipične izdelke iz 38 držav, ki imajo diplomatska ali konzularna predstavništva v Sloveniji, bo letos osvežen z novostjo. Poleg tega, da bo letos sodelovalo tudi nekaj držav, ki nimajo sedeža v Sloveniji, bodo soproge veleposlanikov dodale ekološko noto in podarile svoja stara, a še vedno odlično ohranjena, oblačila za prodajo na dogodku.

Foto: slika je simbolična

»Idejo in pobudo za plemenito dejanje je dala soproga madžarskega veleposlanika, ki je tudi tajnica SILA združenja, gospa Dorottya Veress,« nam je povedala Doroteja Omahen, ki v združenju skrbi za odnose z javnostmi. Poleg vsakodnevnih oblačil pa bodo na voljo tudi poročne obleke, ki jih je podarila Dunja Bohorič, nekdanja lastnica poročnega salona.

Cene ponujenih artiklov na bazarju ne bodo visoke, saj dobiček nikakor nikdar ni bil razlog prirejanja tovrstnega dogodka. »Gre za dobrodelno prireditev, ko ne le kupiš določen proizvod, temveč s tem tudi nekomu nekaj podariš,« je povedala predsednica združenja SILA, Aleid Douma.

Na letošnjem bazarju bo na voljo tudi nova kuharska knjiga: SILA okusi Indije, poskrbljeno bo za srečelov, postavljena bo stojnica za umetnike, na razpolago pa bo tudi varstvo otrok in še marsikaj drugega.

Izkupiček 19. SILA bazarja bo namenjen Centru za korekcijo sluha, Društvu za cerebralno paralizo, društvu Barka, Fridolin, Centru za enake možnosti mladih, Centru Korak za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo, VDC Maribor, idr.

Foto: FreeDigitalPhotos.net