Slovenski zajtrk v vrtcu Stročja vas

zajtrk-300x225 Slovenski zajtrk v vrtcu Stročja vasPrehrana v vrtcu Stročja vas predstavlja pomemben dejavnik zdravja. Trudijo se, da je pestra, uravnotežena, sveža, sezonska in da je, kolikor je to mogoče, pridelana na njihovih domačih kmetijah.

“Da je pri nas temu res tako, dokazujemo med drugim tudi s projektom Od zrna do kruha, s katerim sodelujemo namreč v vseslovenskem natečaju za pridobitev naziva Planetu Zemlja prijazni vrtec,”je sporočila vodja enote vrtca Stročja vas Marica Fijavž.

zajtrk1-300x225 Slovenski zajtrk v vrtcu Stročja vas

Danes so tako kot v mnogih vrtcih in šolah po Sloveniji tudi v vrtcu Stročja vas obeležili dan slovenske hrane in se tako pridružili pozivu k uporabi slovenskih pridelkov v naših kuhinjah. “Na tradicionalnem slovenskem zajtrku smo ob prihodu otrok v vrtec ponujali hrano, ki je bila pridelana v naši neposredni okolici. Posebej želim poudariti, da nam je jabolka dobavila družina Janeza Trstenjaka iz Stročje vasi, med in cvetni prah je prispeval Herman Bogdan iz Pristave, kravje mleko Andrej Žnidarič iz Podgradja ter kruh slaščičarna Rogljiček iz Pristave. Skupaj z gostoma Frančko Lebarič in Hermanom Bogdanom smo ob svečah, zdravi domači hrani in prijetnem vzdušju preživeli lepo, sproščeno tradicionalno slovensko jutro,” je še povedala Marica Fijavž.

Foto: Anita Žižek

Comments are closed.